Flera personer har knuffats ner i kanalen

Publicerad 2016-09-21

Polisen vädjar om hjälp att stoppa gärningsmännen

Två män och två kvinnor har till synes oprovocerat blivit nedknuffade i kanalen i Malmö den senaste veckan. Nu vädjar polisen om hjälp att stoppa de okända gärningsmännen.

– Det är väldigt allvarligt, människor kan ju skada sig hur mycket som helst, säger Lars Förstell på Malmöpolisen.

Lars Förstell vid polisen i Malmö.

Polisen har fått in flera anmälningar om personer som blivit nedknuffade i kanalen i Malmö den senaste tiden. Tisdagen den 13 september, vid 20-tiden, blev en man och en kvinna nedknuffade av två män vid bassängkajen i Malmö.

Fyra meter upp till kajkanten

Veckan därpå, måndagen den 19 september, blev en kvinna nedknuffad i kanalen av en okänd man när hon satt på kajen vid Posthusplatsen.

– I det ena fallet var det fyra meter från vattnet till kajkanten och inga möjligheter att ta sig upp. Hamnar man där med kläder på och drabbas av panik kan det bli livsfarligt, säger Lars Förstell, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Lite senare samma kväll knuffades en person till, en man, ner vid Pråmkajen. Han ska ha stått och småpratat om fiske med en annan person, när han knuffas ner i vattnet av två män. Strax efter slängdes även mannens cykel ner i kanalen.

– Personerna har befunnit sig vid kanalen i godan ro, när de plötsligt blir nerknuffade. Det finns absolut inget motiv som är uppenbart för oss, säger Lars Förstell.

Polisen vädjar om hjälp

Enligt de uppgifter som polisen fått in ska gärningspersonerna vara två eller tre män i 25-årsåldern, men än har polisen ingen misstänkt. Nu vädjar de till allmänheten som kan ha sett något att höra av sig till polisen.

– Finns det någon som har sett nånting eller känner till vilka personer som har gjort det här så är det viktigt att vi får veta det och kan få stopp på det, säger Lars Förstell.

Följ ämnen i artikeln