Vildsvinsjägare hittade människoskelett - kan vara försvunnen person

Publicerad 2015-07-28

Ett människoskelett har hittats utanför Torsåker i Gästrikland.

I samma by såg vittnen i fjol en man – innan han försvann spårlöst.

– Det har legat där så länge att det just nu är omöjligt att fastställa en identitet, säger Peter Drake vid polisen i region mitt.

En man var ute och jagade i en skog utanför Torsåker i Gästrikland när han stötte på ett människoskelett.

– Jag var ute på eftersök och letade efter vildsvin vid 08:30-tiden i morse när jag såg skelettet, säger han till Aftonbladet.

Jägaren ringde polisen, som nu har tekniker på plats i skogen.

– Det har kommit till polisens kännedom att ett fynd har gjorts utanför Torsåker, säger Peter Drake, presstalesman för polisen i region mitt.

– Initialt så verkar det som att det är kvarlevor från en död människa. Men skelettet verkar ha legat där en längre tid så just nu är det inte möjligt att fastställa mer än det.

En 30-årig man försvunnen i området

Den 24 juli i fjol försvann en man spårlöst i området. Två vittnen hade samma dag som försvinnandet sett honom i Torsåker.

Kan det vara så att kroppen legat i skogen i ett år?

– En längre tid är ju så länge att det är omöjligt att med ögonen fastställa någon form av identitet, men det är ju kvarlevor av den karaktären, säger Peter Drake.

Den försvunne mannens familj är underrättad om fyndet, men ännu har polisen inte fått några tecken på att det skulle ha någonting att göra med honom.

– Vi har förberett för olika scenarior, säger Peter Drake.

– Eftersom vi ännu inte alls har fått några tecken på att det skulle handla om honom så vill vi inte gå in på fler detaljer kring detta fynd, men det kan ju bli aktuellt vid ett senare skede.

Enligt polisen finns det inget som tyder på att något brott har begåtts.

Följ ämnen i artikeln