Läsarna kräver: Utse Fuglesang till årets svensk

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2006-12-10

Utse Christer Fuglesang till årets svensk. Det kräver Aftonbladets läsare.

Många vakade in det historiska ögonblicket och intrycken sammanfattas bäst med ett ord:

– Wow!

Det råder ingen tvekan om att svenskarna är stolta över sin första man i rymden. De som hållit sig vakna för att bevittna uppskjutningen är eniga om att den 10 december 2006 är ett historiskt datum för Sverige.

”Det vackraste jag har sett”

”Häftigt, jag önskar att jag vore på plats för att känna ryggraden skallra”, skriver en läsare. En annan tycker att uppkjutningen är något av det vackraste han någonsin skådat.

Flera kräver att Christer Fuglesang ska bli årets svensk. ”Som du väntat. De var på tiden som du kämpat för detta. Ja han är årets svensk.....utan konkurrens”, skriver en person med signaturen roger64.

”Kalaber” tycker att Sverige ska vara stolt över sin astronaut. ”Klart att Christer e årets svensk!! Som han jobbat för detta!!

Vi ska va mkt stolta över hans bedrift!”

Borde säga något kaxigt

Många har förslag om vad hans första ord i rymden borde bli. Att han ska säga något riktigt kaxigt är flera eniga om, eller vad sägs om: ”It was a big step for the americans, but a small step for a swede.&rdquo, eller ”Detta var väl ingenting, har man gjort lumpen i Boden har man varit med om både mörkare och folktommare platser än detta”.

Erik Wiman

Följ ämnen i artikeln