Aftonbladets fotograf prisas

Publicerad 2013-02-08

Aftonbladets fotograf Magnus Wennman prisades dubbelt på en av världens största fototävlingar natten till fredagen.

– Det känns väldigt kul och bra att det här viktiga jobbet nu kan ses av många fler, säger han.

Magnus Wennman.

Picture of the year är den internationella motsvarigheten till Årets bild. Bildtävlingen är en av de största och mest prestigefulla i världen.

Tuff konkurrens

Aftonbladets fotograf Magnus Wennman har tidigare kammat hem flera priser och utmärkelser för sina bilder. Den här gången fick han andrapris i tävlingens porträttkategori för sina bilder till Kristina Edblom och Kerstin Weigls uppmärksammade reportageserie om barn vars mödrar blivit mördade av sina män.

– Vi ville verkligen att det skulle kännas okej för de barn som var med och pratade om det här. Och det känns det som vi har lyckats med.

En av bilderna i porträttserien – ”Jonathan” – fick dessutom utmärkelsen Award of Excellence. Porträttkategorin är känd för dess extra tuffa konkurrens.

”Personligt berörd”

Magnus Wennman säger att han är glad för priset, men framhåller att det viktigaste är att bilderna nu får större spridning.

– Hela projektet i sig har varit så viktigt och starkt. Jag aldrig varit så personligt berörd som jag varit i det här projektet. Jag är otroligt tacksam att jag fick vara med och göra det, säger Magnus Wennman.

Dödade
kvinnor