Polisen undersöker övervakningskameror

Publicerad 2012-09-04

Sigrid Giskegjerde Schjetnes föräldrar är informerade om fyndet, skriver VG.

Kroppen som hittades utanför Oslo är ännu inte identifierad.

Fallet har nu övertagits av Oslo-polisen enligt lokala polismyndigheter. 

I ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen skriver Follo-polisen att ärendet kring likfyndet är överlämnat till Oslopolisen.

Fyndet av liket i skogen i Kolbotn gjordes nära en bensinstation under gårdagskvällen vid 21-tiden. Enligt uppgifter till NRK i natt utesluter polisen inte att det kan vara den försvunna flickan. Men under förmiddagen understryker polisen att det är för tidigt att säga om likfyndet har kopplingar till Sigrids försvinnande. Uppgifter om ålder och kön väntas komma under förmiddagen när obduktionen är klar runt 10-tiden på förmiddagen.

Föräldrarna är informerade

Polis på plats i Kolbotn utvidgades de stora avspärrningarna under tisdagen och inväntade tekniker som ska gå igenom fyndplatsen i dagsljus.

– Vi har haft en dialog med Oslo polisen och håller dem informerade. Det är helt naturligt i samband med deras ansvar för Sigrid-fallet, säger poliskommissarie Rune Isaksen till VG.

Harald Stabell, som är Sigrids föräldrars advokat, har skickat ett sms till VG:s redaktion där han skriver att de är informerade om polisens likfynd. 

Kollar övervakningsfilmer

Platsen där kroppen hittades ligger bara ett par hundra meter från en bensinstation och polisen har gått igenom övervakningskamerorna från macken.

En av kamerorna är riktade mot parkeringsplatsen och mot vägen där polisens brottstekniker arbetade under morgontimmarna.

Personal på bensinmacken har sagt till VG att de inte vill säga hur länge filmerna på övervakningskamerorna sparas innan de raderas.

Flera vägar går in i skogsområdet där kroppen hittades, det är möjligt att komma dit genom ett industriområdet. Där är området kuperat och brant och den som går in det hållet känner troligtvis till terrängen.