Misstänkt bomb i Sköndal

Publicerad 2011-08-15

En tonåring är anhållen för mordförsök.

Han misstänks ligga bakom sprängningen på en förskola i Sköndal.

Tidigare i dag kallades bombtekniker till hans bostad.

Den unge mannen hämtades till förhör efter lunch i dag.

– Vi har via vittnesuppgifter och tips fattat misstankar mot personen som gjorde att vi gjorde ett besök för att prata med honom upplysningsvis. I samband med besöket stärktes misstankarna, säger Anette Öberg, sektionschef för grova brott vid Söderortspolisen.

Anhållen för mordförsök

Vid 15-tiden fattade åklagare beslut om att anhålla honom. Han är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mordförsök.

I torsdags skadades en fyraårig flicka allvarligt. Hon hittade en smällare nära sandlådan på sin förskola. När den sprängdes fick hon allvarliga skador på händerna.

I den misstänktes lägenhet gjordes i dag en husrannsakan. Med anledningen av fynden i bostaden tillkallades bombtekniker.

– Fynd från sprängningen kontra fynd från lägenheten gör att vi kopplar ihop personen med sprängningen, säger Anette Öberg.

Men hon är förtegen om exakt vilken typ av material eller sprängämnen som hittats hemma hos mannen.

Känd för skadegörelse

Han är inte dömd för några grövre brott men är enligt Öberg känd i klottersammanhang.

Under eftermiddagen har det hållits ett kortare förhör där han delgivits misstanke om brott. Om han får en försvarare under kvällen hoppas Anette Öberg att polisen kan hålla ett djupare förhör om det som hänt.

– Han förnekar inledningsvis brott, säger hon.