Utmanaren får nytt stöd i språkrörskampen: ”Når ut utanför MP-bubblan”

Publicerad 2024-03-23

Emma Nohrén

MP är inne på upploppet i utfrågningarna av språkrörskandidaterna som kan ta över efter Märta Stenevi.

Nu går MP-toppen Emma Nohrén ut och ställer sig bakom Janine Alm Ericson som nytt språkrör.

– Janine är bäst för det läge som partiet är i just nu, säger Emma Nohrén.

På söndag hålls den sista av Miljöpartiets fyra interna utfrågningar av språkrörskandidaterna som kan bilda ny duo med Daniel Helldén.

Efter utfrågningen, som ska hållas i Göteborg, har riksvalsberedningen tre veckor på sig att presentera sin huvudkandidat.

Men redan nu backar Emma Nohrén, riksdagsledamot och ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, Janine Alm Ericson som språkrörskandidat.

Janine Alm Ericson.

– Vi har tre fantastiska kandidater, men här och nu är jag övertygad om att Janine är bäst för det läge som partiet är i just nu. Hon kan miljö- och klimatpolitiken, hon vet hur den hänger ihop med andra politikområden, säger Emma Nohrén.

”Når ut utanför MP-bubblan”

Emma Nohrén säger vidare att Janine Alm Ericsons erfarenhet som ekonomiskpolitisk talesperson och statssekreterare, som hon var för minister för internationellt utvecklingsarbete Per Olsson Fridh, gör att hon bevisligen kan ta fram konkret politik och styrmedel.

– Hon har en förmåga att nå ut till människor och hon är den som når ut utanför MP-bubblan. Hon är bra på att samarbeta, bygga broar och få med sig folk, säger Emma Nohrén.

Märta Stenevi.

Emma Nohrén var valberedningens förslag till partisekreterare 2019, men fick se sig slagen av Märta Stenevi – som senare också gick vidare och blev språkrör.

”Väver ihop hela vår politik”

Sedan tidigare har Gröna studenter ställt sig bakom favorittippade Amanda Lind. Det har även Miljöpartiet i Norrbotten gjort.

Men Emma Nohrén tror alltså att Janine Alm Ericson är bäst lämpad för jobbet.

– Hennes gröna kompass gör att hon driver på för ett grönare, hållbart samhälle inom planetens gränser som väver ihop hela vår politik. Hon utgår alltid från våra gröna rötter och har en förmåga att berätta den berättelsen så att man förstår och vill vara med, säger Emma Nohrén.

Den 28 april håller MP extrakongress för att välja nytt språkrör.

Amanda Lind.