Flera trafikolyckor runt om i landet

Publicerad 2013-01-24

Det har inträffat ett flertal olyckor på flera håll i trafiken under förmiddagen.

I Dalarna är personbilar på två olika platser inblandade i olyckor med större fordon.

Det är därför begränsad framkomlighet i trafiken.

Strax före lunch frontalkrockade en personbil och en timmerbil mellan Smedsbo och Ingarvet på väg 293 i trakterna av Falun. Föraren av personbilen, som var ensam i bilen, har förts till Falu lasarett för sina skador, men det är oklart hur passa allvarliga skadorna är. Enligt polisen klarade sig föraren av timmerbilen undan utan skador.

Ena körfältet blockeras på plasten och vid 14-tiden är det fortfarande begränsad framkomlighet i trafiken. En polispatrull är där för att leda om trafiken. Bärgare är beställda för att få bort fordonen.

Klockan 12:20 fick polisen larm om att en buss kolliderat med en personbil på Siljansvägen vid SSAB i Borlänge. Ingen människa skadades vid olyckan.

Inledningsvis var det stopp i trafiken i båda riktningarna med vid 14-tiden var den igång igen.

Kraschade in i bommarna

Även i Värmland har det inträffat ett par olyckor.

Strax före klockan tolv fick en bil på Storgatan i Hagfors sladd på bilen och kraschade in i en refug. Föraren fördes med ambulans till Torsby sjukhus med oklara skador.

På Storgatan vid Väse i Karlstad missade en bilist vid 12-tiden rödljuset vid järnvägsövergången. När bommarna började gå ner bromsade mannen men på grund av halkan gled han in i bommarna och en av dem bröts. Föraren lyckades dock ta sig över rälsen oskadd och tåget kunde passera. Banverket kallades till plasten för att röja upp.

Vid korset Lindhamnsgatan och Hjalmar Petris väg i Växjö krockade en personbil och en lastbil strax före klockan halv ett. Lastbilen körde in i sidan av bilen och en kvinnlig förare måste hjälpas ut av räddningstjänsten. Det är oklart om kvinnan har skadats.

Det har också inträffat en olycka i Skåne. Efter lunchtid var det stopp i trafiken i båda riktningar på väg 23 efter att två bilar krockat i höjd med Snogeröd, söder om Höör.