Bodströms känga till GW

Uppdaterad 2015-02-27 | Publicerad 2013-01-17

Ger sig in i Guillous och GW Perssons Palme-gnabb

Thomas Bodström ger sig in i gnabbet.

Thomas Bodström har inte bara tagit över Leif GW Perssons plats i Efterlyst i TV3.

Nu passar han på att ge den pensionerade kriminologen en känga för hans litterära teorier kring Palme-mordet.

– Ingen som är intresserad av det här, på riktigt, tror att det var Säpo, säger den gamle ministern.

Leif GW Persson.

Jan Guillous och Leif GW Perssons gnabb om vem som mördade Olof Palme har gått in i nästa rond. Och nu är det före detta justitieministern Thomas Bodström som gått upp i ringen.

– Det är helt okej att skriva fiktion och tro att det är Säpo och så där men då blir det inte lika intressant tycker jag. Det är som Guillou sa det tror jag inte ens Leif GW Persson tror själv på, men det är klart att det är det som ger en story. Ingen story som säljer att säga att det är Christer Pettersson, säger Thomas Bodström i Mix Megapols ”Äntligen Morgon”.

Bakgrunden är att SVT:s nya serie ”En pilgrims död” som hade premiär i måndags och baseras på Leif GW Perssons romantriologi ”Välfärdsstatens fall”. I sviten granskas Palme-mordet igen och en konspirationsteori med Säpo bakom statsministerns död träder fram.

Guillou har sagt att det är ingenting som han ens tror att GW själv köper . Medan Leif GW Persson säger att han aldrig trott på Christer Pettersson som mördaren.

Thomas Bodström säger att han själv inte läst ut böckerna.

"Jag hatar inte GW"

– Men jag tycker att han är väldigt kul och så där och kommer med olika idéer, det är ju det som är det stora underhållningsvärdet och som sagt är det klart att man måste kunna få skriva fiktion och säga att det kunde vara Säpo. Men om man är intresserad av det här, på riktigt, så är det ingen som tror det, säger Thomas Bodström i ”Äntligen Morgon".

När samtalet kommer in på hur han tagit över Leif GW Perssons roll i ”Efterlyst” får Bodström skämtsamt frågan om ”varför han hatar” GW.

– Jag hatar verkligen inte Leif GW Persson. Jag tror att han har svårare för mig faktiskt, det är nog en åldersfråga. Men jag tycker att han är kul, han har ett stort underhållningsvärde, säger Thomas Bodström i ”Äntligen Morgon”.

Fånigt

Leif GW Persson tycker det är ”fånigt” att det blivit en sådan diskussion om saken och menar att han inte behöver tycka och tänka som någon annan vill.

Och Leif GW Persson säger apropå att Bodström tror att han har större problem med Bodström än tvärtom:

– Jag har inga som helst problem med Thomas Bodström. Det lämnar mig fullständigt kall vad han tycker om mig. Utslaget på ett år tror jag inte ens att jag ägnar en minut åt att tänka på Thomas Bodström, säger Leif GW Persson.