Så tillagar du en bokföring

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-27

Carl Jan Granqvists bästa recept

62-åringen försökte göra sig av med bevisen genom att äta upp sin bokföring.

Nu tipsar stjärnkrögaren Carl Jan Granqvist om det smaskigaste sättet att tugga papper på.

– Det behövs nog lite sprit så att cellulosan löser upp sig, säger han.

När polisen gjorde husrannsakan hos den 62-årige mannen som misstänks för bokföringsbrott så försökte han desperat göra sig av med bevisen. Genom att äta upp dem. Hade han varit kompis med Carl Jan Granqvist så kanske det hade lyckats.

– Man ska nog riva bokföringen smått och fräsa den i lite smör. Sedan ska den puttra i älgbuljong med grädde förstås. Sedan skulle jag föreslå att man slår i lite Svart Renault cognac. Det behövs nog lite sprit så att cellulosan löser upp sig, säger matkonstprofessorn.

Älgstek och hembränt

Menyn som Carl Jan exklusivt har komponerat ihop till aftonbladet.se:s läsare har anknytning till norra Sverige med bland annat älgstek och hembränt. Och en riktig middag måste så klart ha en dessert också.

– Då ska pappret reduceras i en liten krusbärskompott. Och sedan ett glas portvin. Man behöver nog ett starkvin, tror jag, säger Carl Jan Granqvist.