Södermannen vill bli utsläppt till sina katter

Publicerad 2013-01-24

Den ökände sexförbrytaren Södermannen sitter återigen häktad misstänkt för ett flertal sexövergrepp mot en ung flicka.

Men nu vill han bli utsläppt – han saknar sina sex katter.

– Naturligtvis är det påfrestande att sitta frihetsberövad, säger hans advokat Patric Lindblom.

”Södermannen”

Han är känd som Sveriges värsta serievåldtäktsman och har gjort sig skyldig till sammanlagt 26 överfall och våldtäkter på unga kvinnor på 70- och 80-talet.

Nu har han häktats igen misstänkt för ett flertal sexövergrepp mot en flicka under 15 år. Utnyttjandet ska ha pågått i flera år i hans husvagn på en camping utanför Stockholm.

Ångrar inte våldtäkterna

Själv förnekar 65-åringen brott. Och i en nyligen genomförd personutredning som Aftonbladet har tagit del av säger han att han inte anser sig ha någon ”sexuell problematik”.

Samma inställning gav han uttryck för i en intervju på 80-talet.

– Jag ångar inte våldtäkterna. Jag orkade inte med könsspelet utan ville näpsa tjejerna, kvinnokönet, sa han till en svensk tidning efter att ha rymt från den slutna psykiatriska tvångsvård han då dömdes till.

I den utredning han nu genomgått uppger 65-åringen att han saknar familj, anhöriga och vänner. Han är ålderspensionär och sysselsätter sig med att forska inom naturmedicin.

Oroar sig för katterna

Flera gånger återkommer han till sex katter som han tar hand om på campingen där han bor. Han oroar sig för hur de ska klara sig när han sitter inlåst.

Och inför att häktestiden i dag löpte ut krävde Södermannen att bli frisläppt.

– Han vill inte sitta kvar i häktet. Inställningen är att han förnekar brott. Jag önskar att jag tilläts säga mer eftersom han har ett eget intresse av förklara sig, säger mannens advokat Patric Lindblom.

Men Attunda tingsrätt beslutade i dag att 65-åringen ska kvarstanna i häktet i ytterligare två veckor.

Under tiden ser personalen på campingen till att katterna klarar sig.

– Det är vår vaktmästare som matar dem, säger campingföreståndaren.