Polisen släpper film på jagad terrormisstänkt

Uppdaterad 2016-04-08 | Publicerad 2016-04-07

Tre personer är huvudmisstänkta för terrorattacken mot Bryssels flygplats.

Två av dem dog själva i attacken.

Nu släpper belgiska polisen i Bryssel en ny film där man ser den tredje mannens flyktväg från flygplatsen, uppger BBC.

Det var strax före klockan 08 den 22 mars, mitt i morgonrusningen, som två explosioner ägde rum i ankomsthallen på Bryssels flygplats.

Alldeles före explosionerna fångades tre huvudmisstänkta på bild: Najim Laachraoui, Ibrahim El Bakraoui och en tredje oidentifierad man i vita kläder och hatt.

Börjar springa utanför flygplatsen

Nu släpper belgisk polis övervakningsfilm på den tredje mannen, ”mannen i hatten”,  när han tar sig från flygplatsen in till korsningen Rue du Noyer och Avenue de la Brabançonne i centrala Bryssel vid 09.50.

Mannen ses promenera vid flera tillfällen längs vägen, men i ett av de tidiga klippen utanför flygplatsen börjar han springa, tillsammans med flera andra runt om kring honom.

Jagas efter attacken

Hatt-mannen har sedan attackerna jagats av polis och nu hoppas man på fler tips från allmänheten. Till exempel om någon sett eller hittat mannens ljusa jacka, som han gjorde sig av med någonstans längs promenaden från flygplatsen.

Efter att ha slängt jackan syns mannen i vad som verkar vara en blåljus skjorta, mörka byxor och bruna skor. Vid flera tillfällen ser mannen ut att prata i sin mobiltelefon.

IS har tagit på sig attentaten som, tillsammans med attacken i tunnelbanan, krävde minst 32 dödsoffer och hundratals skadade.

Följ ämnen i artikeln