Hugo fastnade i leksaksspis – sågades loss av brandkåren

Publicerad 2016-10-11

Hugo, 3, fick för sig att hoppa ner i förskolans leksaksspis – något han även gjort som ettåring. Men denna gång fick brandkåren rycka ut, skriver Allehanda.

– Han trodde att han kunde göra det igen, säger hans mamma Jessica Karlsson.

Förra torsdagen var det en helt vanlig dag för Jessica Karlsson, 28, och hennes treårige son Hugo. Efter att de hade varit hos tandläkaren lämnade Jessica honom på förskolan i Härnösand där de bor.

När hon skulle hämta honom vid 15-tiden kom han springandes till förskolans grind och började prata om ett kök och att någon sågat.

– ”Jaha, har de hittat på en ny lek” tänkte jag, säger Jessica.

”Gick inte att dra upp honom”

Men när hon pratade med personalen på förskolan visade det sig Hugo hade försökt att berätta något helt annat. Hugo hade fått för sig att hoppa ner i skolans leksaksspis och fastnat där.

– Han hade fastnat med höfterna. Han var rörlig men det gick inte att dra upp honom.

Personalen kämpade med att lösa problemet men till slut såg de inget annat val än att kontakta räddningstjänsten. En brandbild med fyra brandmän anlände till förskolan. En av dem var Leif Wiklund som är styrkeledare på räddningstjänsten skriver Allehanda.

– Att vi får såga loss ungar som fastnat i leksakskök är inte särskilt vanligt säger han till tidningen.

”Sa att det var jättekul”

Jessica berättar att det inte var första gången som Hugo krupit ner i en leksakspis på det här sättet. Han gjorde det även hemma hos dem som ettåring. Men då fastnade han inte.

– Han trodde att han kunde göra det igen.

Trots att Hugo var lite orolig under brandkårens frigörelse har han tagit det hela bra.

– Han sa nu i efterhand att det var jättekul – men han är lite ledsen att det inte finns någon spis längre.