Presidentens nya stil väcker frågor

Macron har plötsligt samma lediga kläder som Zelenskyj

Publicerad 2022-03-15

Lika som bär?
Zelenskyj eller Macron?
Den franske presidentens plötsliga lappkast i stil väcker frågor.

Följ ämnen
Ukraina

Knappt någon har sett honom annat än stramt klädd i figursydd kavaj och slips, men plötsligt har helt andra bilder på den franske presidenten Emmanuel Macron dykt upp.

Med skäggstubb, klädd i en löst sittande hoodie, luvtröja, och jeans i något som ser som ett rum för strategiska möten om krig fotograferades han i Èlyséepalatset i Paris.
Bilderna på en allvarlig och till synes beslutsam Macron publicerades av presidentens officielle fotograf Soazig de la Moissonnière på Instagram, skriver franska tidningen La République.

Fransmännen har länge prisats för sin känsla för stil. Och så även franske presidenten, som tidigare aldrig tyckts haft ett hårstrå på fel ställe.
Men nu spekuleras i att Macron sneglat österut och försöker kopiera Volodomyr Zelenskyj.

Den ukrainske presidenten har sedan Rysslands invasion för snart tre veckor sedan synts i vardagliga khakifärgade hoodies, jackor och t-tröjor under sina tal till sitt folk och omvärlden.

Bilderna på Macron togs i söndags i Gyllene rummet i Èlyséepalatset, som också tjänar som hans kontor, när han hade kontakt med Putin igen under drygt en timme – men misslyckades få till ett eldupphör.

På tröjan finns tryckt CPA 10. Det är ett fallskärmskommando på militära flygbasen 123 i Orléans-Bricy i Loiredalen drygt tio mil sydväst om Paris.

Allt eftersom kriget fortsätter att rasa i Ukraina och Zelenskyj popularitet växer borde ingen bli förvånad över att se Boris Johnson i underhuset i tröja och jeans, skämtar brittisk press.