Små bin hittades i kvinnans öga – levde på tårar

Publicerad 2019-04-10

En kvinna åkte till sjukhuset efter att hennes öga svullnat upp. Då upptäckte läkarna små bin som levde under hennes ögonlock och fick näring genom hennes tårar.

En kvinna i Taiwan åkte in till sjukhuset efter att hennes öga svullnat upp och gjorde ont. Läkaren som undersökte henne såg att någonting rörde sig under hennes ögonlock.

– Jag såg något som såg ut som insektsben, så jag tog försiktigt ut det och undersökte det under mikroskåp, berättade läkaren för CNN.

De små insekterna som läkaren plockade ut kallas för vägbi och är mellan tre och fyra millimeter stora. De bor nära gravar och i fallna träd. Vägbina lever på nektar men drar sig även till människors svett eftersom det ger dem fukt och salt.

Bina flög in i ögat vid gravplats

Kvinnan trodde att insekterna måste ha blåst in i hennes öga efter att hon besökt en släktings gravplats med sin familj. Plötsligt hade hon känt att hon fått något i ögat som hon försökt skölja bort med vatten, utan att lyckas. När smärtan i ögat blivit olidlig hade hon åkt in till sjukhuset med sitt öga som inte slutade att rinna.

Läkarna konstaterade att kvinnan fått en bakteriell hudinfektion och skador på hornhinnan på grund av vägbina.

– Tack och lov kom hon in i tid, annars hade jag varit tvungen att ta bort hennes öga för att rädda hennes liv, berättade läkaren för kanalen.

Enligt lokala medier förväntas kvinnan bli helt frisk.

Följ ämnen i artikeln