Domen: Pitbullen Mickey får leva

Publicerad 2014-03-26

Men hans huggtänder ska slipas ned

Pitbullen Mickey får leva. Hunden benådades av en domstol i Arizona efter att ha bitit en 4-årig pojke.

Supportrar i "Save Mickey"-tröjor grät av glädje. Mickeys liv är räddat.

Men hunden som bet Kevin, 4 år, ska leva på rehab, utan både pungkulor och huggtänder.

– De vuxna bär ansvaret, säger domaren som benådar hunden.

Kevin, 4 år, vårdas fortfarande på sjukhus för sina ögonskador.

Berättelsen om Mickey som manglade 4-årige Kevins ansikte har blivit viral sedan det hände den 20 februari. På sociala medier har följare ställt sig för eller emot att avliva hunden.

Domaren Deborah Griffith beslutade i natt att låta Mickey leva. Men han ska kastreras, få sina huggtänder oskadliggjorda och tillbringa resten av livet på ett rehabiliteringscenter för hundar.

Under rättegången vittnade en expert på djurbeteende om att Mickey varit vanvårdad. På grund av att han varit fastkedjan vid en stolpe har hunden blivit överbeskyddande om sitt territorium.

– Det är en tragedi. Herre gud vad hemskt det är för barnet. Men jag tror att de vuxna bär ansvaret, säger Griffith enligt AZ Central.

Hon menar att faktumet att det funnits en varningsskylt och att hunden varit fastkedjad borde ha avskräckt de vuxna som lät barnen leka i närheten av hunden.

Kvar på sjukhuset

Kevin som blev biten är fortfarande kvar på sjukhuset. Hunden hoppade på honom bakifrån, bet tag i ansiktet och släppte inte ens när en vuxen försökte bända upp hundens käkar.

Läkarna försöker nu laga musklerna runt pojkens högra öga eftersom de drog ihop sig efter bettet. Men han har kunnat börja äta fast föda.

Sist men inte minst är fallet Mickey extremt ovanligt. Bara under månaden det tog att avgöra fallet avlivades 450 andra hundar i Maricopa County, där händelsen ägt rum, på grund av aggressivt beteende.

Men fallet skapar nu diskussioner om hundägares ansvar och hundavel.

ANNONS