Polisen: En kvinna mördades i Umeå

Publicerad 2011-08-17

Fortsatta förhör med 27-åring

Det var en kvinna i 50-årsåldern som hittades död i en villa på Teg i Umeå i går morse.

– Vi fick tag på de anhöriga till sist i går kväll och underrättade dem om vad som har hänt. Just nu arbetare vi med att fastställa dödsorsaken, säger Peder Jonsson på västerbottenspolisen.

En 27-årig man är fortsatt anhållen misstänkt för mord.

Kvinnan hittades i ett kedjehus på Bokvägen på Teg i Umeå strax före sjutiden på tisdagsmorgonen och kort därefter greps den misstänkta gärningsmannen, en 27-årig man från Umeå.

Polisen i Västerbotten fick sent i går kväll tag på kvinnans anhöriga och kunde i dag gå ut med mer information om kvinnan.

– Vi fick tag på de anhöriga till sist och underrättade dem om vad som har hänt, säger Peder Jonsson, informationsansvarig på västerbottenspolisen.

Mördades i kedjehuset

Kvinnan är i 50-årsåldern och hemmahörande i Umeå. Just nu pågår en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa kvinnans dödsorsak och förhör med den misstänkte 27-åringen.

– Vi arbetar just nu med att fastställa dödsorsaken och hennes skador, säger Peder Jonsson.

Men polisen är på det klara med var kvinnan mördades – i bostaden på Bokvägen.

– Ja, brottet har begåtts i fastigheten inomhus, säger Peder Jonsson.

Gjort flera beslag

Polisen har även kommit fram till att kvinnan dödats med hjälp av ett vapen. I samband med den tekniska undersökningen i går har polisen gjort ett antal beslag och säkrat spår.

– Jag vill inte gå in i detalj vad för typ av beslag eller vad vi säkrat. Vi ska fortsätta samla information för att få en bra bild om vad som hände innan brottet. Var de har rört sig innan brottet begåtts, säger Peder Jonsson.

Val av plats mysterium

Han vill inte gå in på huruvida kvinnan och mannen kände varandra sedan tidigare. Men polisen ställer sig frågande till varför de båda vistades i bostaden på Bokvägen.

– Vi undrar hur de hamnade där, säger Peder Jonsson.

Under dagen kommer polisen fortsätta med tekniska undersökning på brottsplatsen. Därför hålls området kring kedjehuset fortsatt avspärrat.

Polisen kommer förutom att förhöra den misstänkta 27-åringen även hålla förhör med ytterligare personer.