Här är årets trendfärger

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-02-23

Se vilka färger som gäller i inredningen i vår

Snart är det vår och ny fräsch inredning behövs.

Vi kollade med några experter: vilka är årets trendfärger och mönster?

– Pasteller och glada färger är det som gäller, enligt Anna Björkstedt på inredningsaffären Syster Lycklig på Östermalm i Stockholm.

Snart kommer våren, och med den nya trender och färger.

– Årets färger går i pastell. Det är glada färger och pasteller som gäller generellt. Trots det dåliga vädret! Eller kanske är det på grund av den här hårda vintern, som man söker sig till de ljusare färgerna, funderar Anna Björkstedt på inredningsaffären Syster Lycklig på Östermalm i Stockholm.

Hon tipsar också om förra årets stora inredningsfärg lila, som håller även i år, tillsammans med den nya inredningsfärgen blått.

– Jag hörde någon som sa att det kan var inspirerat av succéfilmen Avatar. Kanske har den blå och lila världen i fantasilandet Pandora inspirerat till den blå trenden, funderar Ulrika Höglund som är färgsättare på anrika Måleributiken i Stockholm, där man märker att blå tapeter börjar komma starkt efter att ha varit borta länge som inredningstrend.

Barnslig lycka i inredningen

Den nyaste stjärnan på inredningshimlen är annars färgen gult. Liksom de har gjort på catwalken, kommer de glada gula nyanserna starkt i inredningen 2010.

– Det gula kommer tillbaka, liksom prickmönstret. I år verkar det vara prickar på allt, det är en inredningstrend som kommer riktigt starkt i år, säger Anna Björkstedt.

Följ ämnen i artikeln