V-topp stal märkes-kalsonger – på första maj

Publicerad 2023-06-16

Jonas Lindberg, oppositionsregionråd i Stockholm för Vänsterpartiet, stal Calvin Klein-kalsonger från Åhléns på första maj.

Därefter dömdes han att betala 15 000 kr i dagsböter.

– Det var helt idiotiskt gjort, säger Jonas Lindberg.

Jonas Lindberg, oppositionsregionråd för Vänsterpartiet.

Jonas Lindberg har en lång karriär inom Vänsterpartiet bakom sig. Han är just nu oppositionsregionråd i region Stockholm och partiets sjukvårdspolitiske talesperson, samt sitter i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

På första maj 2017, efter att ha gått i förstamaj-tåget, åkte han fast när han stal två par Calvin Klein-kalsonger och flera par shorts från Åhléns i Stockholm city.

Det sammanlagda värdet för varororna uppgick till 3055 kronor. Jonas Lindberg godtog ett strafföreläggande, vilket innebar att han fick villkorlig dom med dagsböter på sammanlagt 15 200 kronor.

Han säger nu att det var första gången som han hamnade i en liknande situation.

– Jag hade en jättejobbig arbetssituation på den tiden. Så jag gick helt vilse i livet på något sätt. Det var helt idiotiskt gjort.

–Jag erkände på plats, betalade böter, bytte jobb. Det var ett felsteg på alla sätt.

Varför gjorde du det just på första maj?

– Ja... bra fråga. Jag tror att jag nere i någon depressiv fas på den tiden.

Så det var inget politiskt ställningstagande att det var just på första maj?

– Nej, verkligen inte. Vad skulle det vara? Jag var inne i stan vet jag, för jag hade varit i tåget. Det var stökigt i mitt liv. Då agerar man inte förnuftigt.

Jonas Lindberg säger att han berättat om domen för berörda personer inom partiet.

– Folk gör ju knäppa grejer ibland, så de har haft viss förståelse. Vad ska man göra när man gjort något sånt här? Antingen får man lägga av med allting, lägga sig under ett täcke och känna att jag är värdelös – eller så får man... lära sig. Ta itu med de saker man har problem med och lyfta sig själv i håret. Och det är det jag har försökt göra.

Jonas Lindberg stal kalsonger av märket Calvin Klein. Om det var just den här kalsongmodellen är dock oklart.

Följ ämnen i artikeln