Familjens sorg efter attentatet: "Ofattbart"

TT

Publicerad 2023-10-18

Människor lämnar blommor för att hedra offren för skjutningen i Bryssel i måndags kväll.

Två män avled i attentatet i Bryssel i måndags kväll och en tredje skadades allvarligt. Nu beskriver familjen till ett av dödsoffren sin sorg efter dådet.

Ett av de två dödsoffren var en man i 60-årsåldern som var bosatt i Schweiz. Han var i Bryssel för att titta på matchen mellan Sverige och Belgien.

Till SVT skriver hans syskon att de är djupt chockade av det ofattbara som hänt. Han beskrivs av dem som en varm, humoristisk och omhändertagande pappa, make, bror, farfar, morfar, morbror och farbror.

De berättar också att fotboll var hans största intresse.

”Han var en obotlig fotbollsfantast som inte bara följde sitt landslag i med och motgång, utan all fotboll, som var hans största intresse. Sverigetröjan var alltid på”, skriver de.

60-åringen var också aktiv som fotbollstränare för ett juniorlag i samma stad där han bodde i Schweiz, rapporterar Dagens Nyheter. Han hade precis utnämnts till hedersmedlem efter sitt långa engagemang i fotbollsföreningen.

– Det finns ingen snällare människa på jorden. Vi är alla chockade. Att behöva dö så här på grund av sin passion, jag saknar ord för att beskriva det, säger föreningens vice president Fred Schneider till tidningen.

Det var på tisdagskvällen när de satt i en taxi i Bryssel som en 45-årig man, Abdesalem Lassoued, började skjuta mot dem. Skytten sköts efter flera timmars polisjakt till döds av belgisk polis.

Rättad: I en tidigare version gavs mannen fel ålder.