Eiffeltornet nedsläckt till stöd för Aleppo

Av: Niklas Svahn

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFP

Den ikoniska byggnaden Eiffeltornet har släckts ner i solidaritet med folket i Aleppo.

Klockan åtta lokal tid på onsdagskvällen blev Eiffeltornet svart. Anne Hidalgo, Paris borgmästare, skriver på Twitter att tornet släcktes ner för att hedra invånarna i den belägrade staden Aleppo i Syrien.

”Det är en symbolisk handling för att återigen uppmärksamma internationella aktörer på att agera snabbt”, säger medarbetare vid Hidalgos kontor i en kommentar till CNN.

Upplyst i regnbågsfärger

Den syriska regimen har ryckt fram och tagit över hela Aleppo från rebellerna. Under onsdagen gjordes en överenskommelse om vapenvila för att evakuera rebeller och civila men invånare i staden vittnar om att striderna återupptagits strax därefter. Planen är nu att evakueringen ska ske i gryningen på torsdagen.

Paris ikoniska torn har tidigare lysts upp i olika färger för att hedra offer runt om i världen. Bland annat lyste Eiffeltornet i regnbågens färger för att hedra offren vid masskjutningen på en gay-nattklubb i Orlando i USA. Efter terrordåden i Bryssel i mars lyste tornet i belgiska flaggans färger. Efter terrordåden i Paris lyste tornet upp i trikolorens färger.

Publicerad: