Vaknade ur koma – trodde det var 1998

Uppdaterad 2012-09-26 | Publicerad 2012-09-25

Den 32-åriga trebarnsmamman Sarah Thomson låg i koma i tio dagar.

När hon vaknade upp mindes hon vare sig sin man eller sina barn.

Nu har hon börjat få tillbaka minnet – och hon har återigen blivit kär i sin man.

I november förra året drabbades Sarah Thomson från Exeter av en blodpropp i hjärnan.

Hon kördes i ilfart till sjukhus där hon opererades akut – och blev liggandes i koma i tio dagar.

När hon vaknade var de senaste 14 åren som bortblåsta, hon trodde att det fortfarande var 1998.

Kände inte igen barnen

– När barnen kom och hälsade på mig så hade jag ingen aning om vilka de var. Jag trodde att det var någon annans barn, säger hon till Daily Mail.

För tidningen berättar hon om hur hon flera gånger sa fel namn till barnen och att hon inte kunde förstå varför de var så glada för att träffa henne.

– Till slut frågade jag om det var mina barn och när jag förstod det kunde jag inte tro att det var sant. Jag var bara 19 år när jag fick Michael så jag blev väldigt förvånad när jag såg honom, jag trodde att han fortfarande var en liten bebis, säger Sarah Thomson.

Och hon trodde att hennes man, Chris, 34, tillhörde sjukhuspersonalen.

– Han var hela tiden i närheten så jag trodde att han arbetade på sjukhuset. Mamma berättade för mig vem han var men jag hade inget minne av att ha träffat honom, eller att jag skulle ha gift mig med honom, säger Sarah Thomson.

Blev förälskad – igen

För att hitta tillbaka till sin fru tog Chris med Sarah till alla platser de besökt tillsammans i början av relationen. Och efter en dryg månad fick Sarah känslorna tillbaka.

– Vid jul berättade jag för honom att jag älskade honom. Det var som att säga det för första gången, jag fick fjärilar i magen, säger Sarah till Daily Mail.

Efter det började minnena komma tillbaka.

– Det var lite konstigt i början, att vakna upp bredvid en främling varje morgon. Men sedan sköljde allt över mig, säger Sarah

Samtidigt har det varit dagar då Sarah verkligen varit övertygad om att hon fortfarande är tonåring.

– Jag färgar mitt hår i olika färger och mitt humör pendlar väldigt mycket, men Chris har varit fantastisk och fått mig att känna mig trygg, säger hon.

Skapar nya minnen

För att locka fram fler minnen har Chris tagit fram Sarahs gamla dagböcker.

– Det har verkligen hjälpt, och musik hjälper också. Samtidigt kan jag inte låta det som hänt bestämma allt, jag måste skapa nya minnen.

Nu vill Sarah ge andra personer som drabbats av allvarlig minnesförlust hopp.

– Jag vill ge dem hopp, det går att ta sig igenom detta. Jag minns mer och mer varje dag och jag njuter av att vara med mina barn och Chris, säger hon till Daily Mail.