Här får Hilda sin dröm uppfylld – på 101-årsdagen

Publicerad 2015-08-14

Hilda Jackson från Wales firade sin 101-årsdag nyligen på ett väldigt speciellt sätt.

– Jag tror att hennes aktiva livsstil är anledningen till att hon fortfarande lever. Hon är inte rädd för döden, säger dottern Margaret Austin till Wales Online.

Ända sedan hennes man Raymond körde stridsvagn i andra världskriget har Hilda Jackson drömt om att få göra samma sak.

I förra veckan, 15 år efter Raymonds död, fick hon till slut chansen att prova på det. Detta i samband med att hon firade sin 101-årsdag.

– Raymond pratade aldrig så mycket om att köra stridsvagn för det finns så många som vill göra det men aldrig får chansen, säger Hilda Jackson till Wales Online.

”Det var ganska enkelt”

Körlektionen genomfördes i en by i Wales där hon åkt förbi flera år tidigare med släktingar och sagt att hon gärna skulle prova på att köra stridsvagn.

Efter lektionen tyckte Hilda att upplevelsen varit helt underbar.

– Det var ganska enkelt och jag hoppas att jag kan få göra det igen. Det var fantastiskt. De satte mig i den här underbara maskinen och jag kunde knappt tro att jag ens fick komma i närheten av den, säger hon.

Nästa grej: Hoppa fallskärm

Enligt tidningen skulle 101-åringen gärna köpa loss stridsvagnen, men då skulle hon få behöva betala hela 1,3 miljoner kronor.

Hilda Jackson tänker dock inte sluta vid att köra stridsvagn. Nästa plan är att hoppa fallskärm.

– Jag tror att hennes aktiva livsstil är anledningen till att hon fortfarande lever. Hon är inte rädd för döden, säger dottern Margaret Austin till Wales Online.

Följ ämnen i artikeln