Israelisk soldat påstås tillfångatagen

Uppdaterad 2014-07-21 | Publicerad 2014-07-20

Hamas Qassam-brigader har tillfångatagit en israelisk soldat, rapporterar flera internationella medier.

– Den israeliska soldaten Sha'ul Aaaron är i händerna på Qassam-brigaderna, säger talesmannen Abu Obeida i ett tv-sänt uttalande, enligt AFP.

Israels FN-sändebud förnekad i natt att en israelisk soldat skulle tagits till fånga.

Qassam-brigaderna räknas som Hamas väpnade och militanta gren.

På söndagskvällen annonserade de i tv-sändningar att de tillfångatagit en israelisk soldat, som nämndes med namn och id-nummer.

Enligt uppgifter ska den tillfångatagne soldaten presenterats som Shaul Aaaron, med militär-ID #6092065.

Israel bekräftar inte

Sky News mellanösternkorrespondent Tom Rayner skriver på Twitter att den israeliska armén "undersöker saken", men att de inte vill bekräfta om Qassam-brigadernas påstående stämmer.

Under natten mot måndag förnekade Israels FN-sändebud att Qassambrigaderna skulle ha tagit en israelisk soldat till fånga, rapporterar Reuters.

Enligt Buzzfeeds mellanösternkorrespondent Sheera Frenkel fanns Shaul Aarons namn bland de 13 israeliska soldater som rapporterats saknade under söndagen.

En journalist på New York Times beskriver hur det hörs glädjeskott i luften i Gaza City, och en reporter för Vice News, på plats i Gaza berättar att jubel hördes på gatorna när nyheten blev känd.

Säkerhetsrådet sammanträder

Under natten mot måndag höll FN:s säkerhetsråd ett extrainsatt sammanträde, med anledning av att mer än 100 palestinier och 13 israeliska soldater dödades under söndagsdygnet.

Jordanien begärde att rådet skulle sammanträde.

Texten uppdateras.