Polisen vädjar om tips för att hitta knivman

Går ut i ”Efterlyst” efter knivattackerna i Skärmarbrink

Publicerad 2019-03-07

Polisen behöver tips om den senaste tidens knivattacker i Skärmarbrink i södra Stockholm.

– Minsta lilla pusselbit kan vara viktig för oss, säger polisen i TV3:s program ”Efterlyst”.

Den 13 februari blev ett kompisgäng attackerat av man med ett knivliknande föremål. Händelsen inträffade på Skärmarbrinksvägen i Johanneshov i södra Stockholm. Två av personerna blev allvarligt skadade och fördes till sjukhus.

En av personerna ur gänget är fortfarande skärrad och har svårt att röra sig i större folkmassor.

I ”Efterlyst” berättar han att mannen rörde sig snabbt och bestämt mot dem. Mannen drog ett vasst föremål och vännen minns fortfarande ljudet av kompisens dunjacka som gick sönder och hur deras glasflaskor krossades mot marken.

”Kan vara samma man”

Den 22 februari, blev en städare attackerad av en man med ett knivliknande föremål, drygt 160 meter från den plats där första attacken hade skett.

Polisen tror att det kan vara samma person men vill inte utesluta att det rör sig om flera gärningsmän.

– Det kan vara samma man, båda händelserna sker väldigt nära varandra och på liknande sätt. Men vi arbetar efter flera hypoteser, uppger polisens representant.

En man greps

Efter attacken mot städaren greps en man, skäligen misstänkt för försök till mordförsök, men han släpptes en vecka senare i brist på bevis. Nu går polisen ut och ber om tips i Efterlyst.

– Vi vill ha hjälp med om man har sett någon mystisk person som har rört sig i området runt den 13 och 22 februari. Minsta lilla pusselbit kan vara till hjälp, menar polisen.

 

Efterlyst sänds kl 20 torsdagar på TV3, Viafree och Viaplay.