Explosion i västra Stockholm

Flera män gripna

Publicerad 2023-03-16

En explosion har ägt rum i ett radhus i västra Stockholm och en stor polisinsats pågår.

En man har förts till sjukhus med helikopter.

– Det är ordentliga skador i fasaden och skador på andra hus runt omkring också, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

En explosion ägde rum i Hässelby i västra Stockholm omkring halv två natten till torsdag. Explosionen hördes över stora delar av västra Stockholm, bland annat i Järfälla och på Ekerö.

– Det var en hög smäll i Hässelby villastad. När vi kommer dit kan vi se att något har exploderat i eller vid ett radhus. Det är ordentliga skador i fasaden och skador på andra hus runt omkring också, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Man förd till sjukhus

Det har varit flera personer i fastigheten och en man har fått föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Mannen ska inte ha livshotande skador, enligt polisen.

– Personen var talbar. Det kan finnas fler med lindrigare skador också, vi håller på att evakuera boenden från husen runt omkring just nu, säger Carina Skagerlind.

Flera grannar har skakats av den rejäla explosionen.

– Det var en stor smäll som kändes hela vägen in i magen, säger en boende.

– Tavlorna föll ned från väggarna, det kändes som en jordbävning, säger en annan boende i västra Stockholm.

Flera gripna

Polisen har spärrat av stora delar av Hässelby och utredningsarbetet har pågått sedan i natt. Bombtekniker har också larmats till platsen.

– Vi jobbar i området för att prata med vittnen och kontrollerar boende i området, säger Carina Skagerlind.

Under natten eller morgonen har flera personer gripits.

– Det har pågår fortfarande ett intensivt underrättelsearbete i polisinsatsen, vilket har lett till att vi har gripit flera män. Jag kan inte gå in i detalj hur många och i vilken ålder än, säger Per Fahlström, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Följ ämnen i artikeln