Uppsala

UL: Här är linjerna med störst trängsel

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Buss 102, 848 och 118.

Det är tre av totalt 14 linjer som UL pekar ut som särskilt populära just nu.

Företaget vädjar till resenärer att undvika dem vissa tider.

För att minska trängseln i kollektivtrafiken under coronatider informerar UL numera resenärer om vilka linjer som är särskilt populära.

– Vi har gjort stora förstärkningar i trafiken för att göra allt vi kan, säger Helena Klange, presschef för UL, i ett pressmeddelande.

– Dock är våra resurser begränsade på grund av den ekonomiska situationen med ett lägre resande och avsaknaden av de utlovade statliga bidragen. Fortfarande är det egna ansvaret stort för att vi tillsammans ska kunna hjälpas åt i rådande situation.

Populära linjer

Det är stort tryck på såväl Upptåget som en del region- och stadsbussar, skriver företaget på sin hemsida.

I nuläget avråder UL resenärer som bor i Gävle från att ta Upptåget som går mot Uppsala klockan 6.47 och tillbaka till Gävle klockan 16.13 och 17.13.

Under morgonen och eftermiddagen är det även högt tryck på linjerna 118, 775, 811, 886 och 848 från Sala mot Uppsala. Många vill även åka med linje 102 mot Alsike och Knivsta och 809 mot Almunge och Knutby, främst inne i Uppsala stad på eftermiddagen.

De flesta som reser i stadsbusstrafiken åker mellan klockan 7.00 och 8.30 eller 15.30 och 17.00. Särskilt linje 1 på för- och eftermiddagen, linje 3 på eftermiddagen och kvällen, linje 4 mellan Centralstationen och Polacksbacken under morgonen, linje 5 under eftermiddagen och kvällen, linje 6 mellan Ekeby och Resecentrum under eftermiddagen och kvällen samt linje 9 mellan Nåntuna och city under morgonen.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

De här linjerna avråder UL resenärer från att åka med vecka 37.

Foto: UL
Publisert:

LÄS VIDARE

UL ökar antalet kontrollanter på bussar och tåg

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Kollektivtrafik