"Sverige i chock" – så rapporteras Einárs död

TT

Publicerad 2021-10-22

Tända ljus och blommor i närheten av platsen där artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagskvällen.

Dödsskjutningen av den svenske rapparen Einár, artistnamn för Nils Grönberg, rapporteras i flera ledande europeiska och internationella medier.

”Prisbelönte tonårsrapparen Einár dödad i 'gängrelaterad' skjutning”, skriver brittiska The Independent. Flera brittiska medier, så som Daily Mail och The Mirror, har rapporterat nyheten.

”Sverige i chock”, skriver italienska Libero. Även tidningen La Repubblica skriver om Einár: ”19-årig svensk rappare ihjälskjuten”.

Andra medier som rapporterar om den Grammisvinnande artistens död är bland annat franska Le Progrès och tyska Der Spiegel.

”Einàr var i princip okänd i Tyskland. Men i sitt svenska hemland däremot var han ett namn som blev känt även långt utanför hiphop-scenen”, skriver Der Spiegel i sin artikel.

Även ledande internationella nyhetsbyråer som amerikanska AP, franska AFP och brittiska Reuters skriver stort om dödsskjutningen. I den CNN-publicerade Reuterstexten står det att skjutningen ”har ökat vreden över det gängrelaterade våldet som har drabbat det nordiska landet de senaste åren”.