Kvinna åtalas för sexhandel på massagesalong

Av: TT

Publicerad:
En kvinna åtalas vid Eskilstuna tingsrätt för grovt koppleri. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
En kvinna åtalas vid Eskilstuna tingsrätt för grovt koppleri. Arkivbild.

En kvinna åtalas för grovt koppleri för att ha uppmanat personal på sin massagesalong i Eskilstuna att sälja sex till salongens kunder.

Kvinnan nekar till brott.

Enligt åtalet har kvinnan i 40-årsåldern "tillåtit och uppmanat sin personal att i hennes lokal ha tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning med massagesalongens kunder samt tagit emot bokningar av sexuella tjänster".

Alla pengar från sexhandeln ska ha gått till kvinnan, och de kvinnor i personalen som sålt sex har inte ersatts.

Verksamheten har enligt åtalet pågått mellan den 1 januari 2018 till den 4 juni i år, och ska ha inbringat minst 400 000 kronor.

"Gärningen ska bedömas som grov eftersom den avsett en verksamhet som bedrivits i större omfattning, medfört betydande vinning och inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av annan eftersom åtminstone vissa av de som arbetade för NN (den tilltalade) bodde i lokalerna under primitiva förhållanden och fick endast betalt för den tid som de faktiskt utförde någon tjänst", skriver åklagare Jessica Wenna i stämningsansökan till Eskilstuna tingsrätt.

Bevisen består bland annat av ekonomiska transaktioner från misstänkta sexköpare till kvinnan, där det framgår att manliga kunder först betalat en viss summa för massage, och sedan tillägg till kvinnans privata konto, som enligt åklagaren handlar om sexköp.

Sedan tidigare har flera män som greps utanför salongen i våras erkänt att de köpt sexuella tjänster på salongen.

Åklagare Jessica Wenna säger till Sveriges Radio Ekot att salongen haft över 100 olika sexköpare, och att det är drygt 250 sexköp som omfattas av utredningen.

Efter koppleriutredningen vill åklagaren även försöka fälla uppemot 100 personer för sexköp på salongen, säger hon till Ekot.

Publicerad: