"Nu ska alla gå med i Pablos Myspace trupp"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-14

Pablo Francisco ståupkomikern från Los Angeles är känd för sina imitationer och sin skicklighet på att göra ljudeffekter, men också en flitig användare av communitysajter.

Läsarbladet har träffat lustigkurren.

Han var huvudnummret på releasefesten när den svenska versionen av sajten Myspace släpptes i går. För den USA kände komikern, Pablo Francisco är online community ett sätt att träffa folk utan att lämna sitt hus. Men det har också hjälpt honom att synas mer internationellt. Han berättar att han använder communitysajten tillsammans med sin kompis. För att vara så mycket online använder han sig av en något ovanlig och ganska så opraktisk metod.

– Ja, min kompis sitter i Los Angeles när jag är på turné. Jag ringer upp honom varje lördag så går vi igenom sidan för att läsa och svara på fansens kommentarer. Han skriver det jag säger åt honom att han ska skriva.

Men varför skriver du inte själv när du ändå sitter online?

– Jag är inte så bra på att skriva. Är för långsam.

På vilket sätt kommer du komma närmare dina svenska fans?

– Genom att käka knäckebröd och surströmming, gå ner till gamla stan i Stockholm och shoppa. Surströmming är en av de roligaste uttryck tycker jag. Det är liksom rutten fisk och ni äter det! Nu så ska jag lägga in uttrycket i mina uppträdanden här i Sverige

Vad har du att erbjuda dina svenska fans på din profilsida?

– En jäkla bra show, roliga videoklipp. Everybody´s joining Pablo´s Myspace troops.