Två häktade för mordförsök på skola

Publicerad 2011-12-15

En 19-årig man knivskars allvarligt på Österänggymnasiet i Kristianstad i måndags.

På torsdagen häktades två män på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Den 19-årige mannen, som inte är elev på skolan, attackerades utanför vaktmästeriet på skolområdet i måndags. Han skadades allvarligt, men inte livshotande.

Två män häktade

Senare samma eftermiddag greps två män misstänkta för knivskärningen – en 19-åring och en 47-åring. Under måndagskvällen anhölls de misstänkta för mordförsök, respektive medhjälp till mordförsök.

På torsdagen häktades de båda männen på sannolika skäl misstänkta för mordförsök, skriver Kristianstadsbladet.

Tingsrätten i Kristianstad beslutade att de båda männen ska häktas med restriktioner för att inte kunna försvåra utredningen.

”Är ansedd som gärningsman”

Åklagare Micaela Nordberg vill inte kommentera motivet till dådet eller vilken relation de misstänkta har till offret. Hon svarar inte heller på om den misstänkte 47-åringen befann sig på skolan vid tiden för attacken.

– Jag vill inte gå in på vad han gjort eller inte gjort. Jag konstaterar att han av tingsrätten är ansedd som gärningsman, säger hon till Kristianstadsbladet.

Många elever blev vittne till knivattacken, och polisen har under utredningens gång hållit mellan 20 och 30 förhör. Polisen har också gjort vissa beslag, men åklagaren vill inte kommentera om den kniv som användes vid attacken finns bland dem..

– Det har varit en tryckt och upprörd stämning. Många elever har varit ledsna. Det är fruktansvärt när sådant här händer, sa Jenny Comstedt, rektor på skolan till Aftonbladet i måndags.