De gör kvällstidning i rutan – på morgonen

Publicerad 2014-11-10

Snart premiär för morgonprogram på Aftonbladet TV: ”Ligger helt rätt i tiden”

Nu startar Aftonbladet Morgon – som utmanar de traditionella tv-kanalernas morgonprogram.

– Vi vill göra ett program med personlighet och ­temperament. Det ska ­vara nyfiket och ­finnas plats för garv, ­säger Karin Magnusson, en av ­programledarna i Aftonbladet TV.

Aftonbladet Morgon är till för dig som vill ha koll på nattens händelser och ­dagens snackisar. Programledare blir, förutom Karin Magnusson, också Maria Bjaring och Claes Åkeson.

– Att jobba med dagsaktuella nyheter i ett tv-format på morgonen i en tabloidform ligger helt rätt i tiden. Det ska verkligen bli skitkul, säger Claes Åkeson.

”Nyhetsjunkies”

Till sin hjälp har de ­sidekickarna Natalia Kazmierska och Henrik Torehammar.

– Vi ska göra kvälls­tidning, på morgonen, i rutan, säger Maria ­Bjaring.

Varje vardagsmorgon mellan klockan 06.00 och 09.00 ska en programledare, tillsammans med en ­sidekick, dissekera allt från inrikespolitik till sport och populärkultur.

– Tittarna kommer känna igen sig i den ­typiska Aftonbladet­mixen. Vi är nyhetsjunkies­. Vi älskar nyheter, sport och nöje och det ska märkas. Man ska helt enkelt känna att man kommer till jobbet och skolan förberedd, ­säger Karin Magnusson.

Flera av Aftonbladets profiler kommer att ­synas i programmet och bjuda på rapporter om sina special­ämnen.

Jennifer ­Wegerup leder en fotbolls­satsning ihop med bland ­andra Petra Thorén och Kalle Karlsson.

Torbjörn Ek och ­Helena Trus uppdaterar tittarna med OMG News.

Kristin Lundell och Markus Larsson guidar tittaren till aktuell populärkultur och det senaste inom tv-serier, musik och film. Sofis ­modes ­Nina Johansson och Beatrice Trodden från The You Way ger de senaste stilnyheterna och skvallret från modevärlden.

Aftonbladet Morgon tar också ett grepp på ­politiska snackisar ihop med tunga politiska namn.

Klickredaktionen ­levererar de hetaste kändisnyheterna och Magnus Sundholm tar tittarna med bakom kulisserna i Hollywood.

Dessutom blir det bland annat sex och relationer med Isabelle Wahlf och kick-ass träning med PT-Fia, Sofia Sjöström.

”Galet drag här”

Nu ska Aftonbladet Morgon ta morgon-tv in i framtiden. Och programledarna är ivriga att sätta igång.

– Det är ett galet drag här, glädjen i att snart ­vara igång är stor och att få vara med att forma framtidens online-tv är mer än fantastiskt, säger ­Maria Bjaring.

Fotnot: Premiär­programmet sänds onsdagen den 19 november.

Så här kan du titta på programmet

Aftonbladet Morgon direktsänds på aftonbladet.se ­mellan klockan 06.00 och 09.00 varje vardag. Premiärprogrammet sänds nästa ­onsdag, den 19 november.

I datorn …

Via din dator kan du surfa in i på www.aftonbladettv.se och klicka dig fram till det program du vill se. Du kan se program både när de sänds live och i efterhand.

... eller på surfplattan

Då är det bäst om du använder appen Aftonbladettv. I surfplattan blir tv-känslan kanske ännu ­bättre.

... eller i mobilen

Via Aftonbladets nyhets-app eller Aftobladets tv-app når du ­Aftonbladet Morgon och ­alla andra program från ­Aftonbladet TV. Du kan ­också surfa in på hem­sidan via mobilen och hitta programmen.