25-årig man identifierad som offer

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-01-13

De två männen misshandlades grovt

Därefter brändes de i bakluckan på en bil utanför Getinge i Halland.

Polisen är nu säker på att en av dem är en 25-årig man från Värmland.

De två männen hittades döda sent på kvällen den sjätte januari. Deras kroppar låg i bagageutrymmet på en brinnande bil utanför Getinge i Halland.

Nu har kropparna obducerats och det framgår att de två männen misshandlades brutalt. Våldet betecknas som dödligt, men polisen understryker att de ändå kan ha varit vid liv när de lades i bakluckan och bilen antändes. Den exakta dödsorsaken återstår att fastställa.

Kropparna var extremt sargade och först i dag har rättsläkare med säkerhet kunnat fastslå identiteten på en av männen.

– Det är den 25-råing hemmahörande i Värmland som varit anmäld försvunnen, säger polisen presstalesman Tommy Sundlén.

Den andra kroppen är fortfarande inte identifierad, men allt tyder på att det är 25-åringens 42-årige morbror, också han med rötter i Värmland.

Bilen som kropparna hittades i tillhörde 25-åringens pappa.

De anhöriga underrätades på torsdagen om dödsfallet.

Som Aftonbladet har skrivit tidigare ska den 42-årige mannen ha varit inblandad i flera konflikter med tungt kriminella ligor från Norge.

En teori som polisen arbetar med är att männen mördats på grund av obetalda narkotikaskulder. Mordutredarna har inlett ett samarbete med norsk polis, men några misstänkta gäningsmän har inte kunnat knytas till brottet.

– Vi har fått uppslag och information som gör att vi samverkar med norsk polis, mer kan vi inte säga om utredningen, säger Tommy Sundlén.

Polisen koncentrerar sig nu på att kartlägga offrens sista tid.

Vi utgår från mordkvällen och bakcar sedan bandet utifrån ett allt bredare perspektiv.

Utredarna vädjar fortfarande om tips från allmänhten. Framför allt vill man nu komma i kontakt med så många som möjligt i 25-åringens närhet.