Romeo, 2, blev bestulen på sina jordgubbar

Publicerad 2018-05-30

Romeo ska snart fira sin 3-årsdag och såg fram emot en födelsedagstårta med egenodlade jordgubbar. Därför blev han väldigt ledsen när han upptäckte att någon tagit dem, skriver Lokaltidningen.

– Det har varit en betydelsefull och stor uppgift för honom att ta hand om sina bär, säger mamman Emma Flink.

Tvåårige Romeo, som fyller tre år strax före midsommar, är väldigt förtjust i bär så lyckan var stor när han fick jordgubbsplantor av sin mormor. Plantorna placerades i krukor utanför lägenheten i skånska Eslöv, skriver Lokaltidningen.

– Han har vattnat dem varje dag. Det har varit en betydelsefull och stor uppgift för honom att ta hand om sina bär som han ska ha på sin tårta när han fyller år. Han har varit och provsmakat på dem fast de inte varit mogna säger mamman Emma Flink.

Bären har fått stå i fred på sin plats i loftgången på andra våningen i cirka två veckors tid – men på tisdagsmorgonen var krukorna borta. Någon hade stulit jordgubbsplantorna.

– När vi skulle till förskolan sa han att ”jordgubbarna är inte där, jordgubbarna är borta”. Han blev ju jätteledsen. Jag sa att jordgubbarna varit busiga och sprungit iväg, man kan inte riktigt säga åt ett litet barn att någon tyckt sig ha rätten att ta det som är hans, säger hon.

”En fräck människa som gjort det här”

Hon skrev om händelsen i lokala Facebookgrupper i Eslöv.

– Man hoppades att någon sett det, och så ville jag berätta att det finns folk som gör sådant här. Att någon går upp för trapporna och tar, det kan inte vara någon som är riktigt normal. Det en fräck människa som har fått för sig att göra det, säger mamma Emma.

– Även om det inte är det värsta som kan hända är det ändå ett barn som har drabbats.

Ännu har ingen skyldig gett sig till känna men flera personer har hört av sig och erbjudit Romeo nya jordgubbar, eller sagt att han får komma och plocka.

Och även om Romeo inte kommer att få äta sina egna jordgubbar så blir födelsedagen inte bärfri.

– Han ska få en tårta välfylld med jordgubbar, lovar mamma Emma Flink.

Följ ämnen i artikeln