Vård & omsorg

33-åring injicerade sin egen sperma i armen

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

En irländsk man sökte vård för sin ständiga ryggsmärta. Läkaren upptäckte då att mannens högra arm var röd och svullen. Förklaringen: Mannen hade under en längre period injicerat sin egen sperma, visar en fallbeskrivning.

Med vad han själv kallar en ”innovativt” metod har en irländsk man försökt bota sin kroniska ryggsmärta med sin egen sädesvätska. 33-åringen ska, enligt en fallbeskrivning i Irish Medical Journal, ha injicerat sperma i sin högra underarm. ”Kuren” hade pågått i ett och ett halvt år, skriver Daily Mail.

Det var först när han sökte vård för ryggsmärtan som en läkare upptäckte den röda och svullna armen.

”Han tillkännagav att han hade injicerat en dos av sperma i månaden i 18 månader i rad med hjälp av en kanyl som han köpt på nätet”, skriver läkaren Lisa Dunne i rapporten.

Inga tidigare liknande fall

Mannens självmedicinering hade inte hjälpt mot smärtan och han blev därför kvar på sjukhuset i Dublin. Han hade också, till följd av kuren, fått en cellulitinfektion. Ryggsmärtan avtog under vistelsen och mannen lämnade sjukhuset utan att tömma armen på vätskan.

”Det här är det första kända fallet av spermainjektion som medicinsk behandling”, skriver Lisa Dunne.

Flera läkare har letat efter artiklar som nämner injicering av sädesvätska som medicinsk kur för att bota just ryggsmärta. De har även gjort omfattande sökningar på diverse diskussionsforum – utan resultat. Därför är det svårt att förklara hur mannen fick idén.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Läkaren drog med sugklockan på Algot – 21 gånger

ÄMNEN I ARTIKELN

Vård & omsorg

Dublin

Irland

Medicin

Läkemedel & medicinteknik