Rekordvecka för Aftonbladet

Uppdaterad 2015-11-24 | Publicerad 2015-11-23

Förra veckan var en fantastisk vecka för Aftonbladet.

Med nära 300 miljoner sidvisningar online och över sju miljoner besökare i mobilen krossade vi flera rekord.

– Det är ett mycket bra betyg som visar vilket behov vi fyller i skarpast tänkbara nyhetsläge. Det är ett kvitto på en utveckling av tv:n som vi jobbat med under lång tid, säger Lotta Folcker, chef för Aftonbladet TV.

Aftonbladet når fler läsare än någonsin tidigare. Och siffrorna talar sitt tydliga språk. Under förra veckan nådde vi hela 7 106 387 miljoner unika besökare.

”Extra hedrande”

– Vi är mitt i en stor utmaning där läsarna förväntar sig nyhetstexter, live-tv, analyser och bilder vid stora nyhetshändelser. Därför är det extra hedrande att fler och fler läsare vänder sig till Aftonbladet, säger nyhetschefen Michael Poromaa. 

De höga siffrorna befäster åter vår position som Sveriges primära nyhetskälla online, det är till Aftonbladet som flest svenskar går för att ta del av nyheterna online, oavsett om det är i form av text eller tv.

50 miljoner sidvisningar

Under veckan hade Aftonbladet Nyheter 5 053 016 unika webbläsare i mobilen och 50 025 034 sidvisningar.

Även TV slog nytt rekord med över 11,6 miljoner startade strömmar.

– Vi har haft både breaking news-tv och liverapportering i text och kommit med både analyser och fördjupning vilket gett en bredd och en helhetsupplevelse, säger Lotta Folcker, chef för Aftonbladet TV.

Förutom en allsidig nyhetsrapportering när det gäller kan rekordkavalkaden ses i ljuset av den gångna, intensiva nyhetsveckan. Säpos höjning av hotnivån till en 4 – konkret hot mot Sverige – och jakten på den 22-åring som fram till i går misstänktes för planering av terrorbrott är händelser som väckt särskilt stort engagemang.

”Höll hög nivå”

– Vi har fått mycket bra respons för att vi kom igång snabbt, var uppe och körde hela natten och för att vi höll en så hög nivå rakt igenom, säger Folcker.

Även den pågående flyktingkrisen, nyheter om det ansträngda läget hos Migrationsverket och svårigheten att erbjuda alla asylsökande tak över huvudet kan ha spelat in.