Fredrik Virtanen lämnar Aftonbladet

Publicerad 2017-12-09

Aftonbladet och Fredrik Virtanen har i samråd enats om att han avslutar sin anställning på tidningen.

– Jag lämnar tidningen efter att chefer offentligt uttryckt brist på förtroende för mig. Men beslutet att lämna sker i samförstånd, säger Fredrik Virtanen. 

Fredrik Virtanen.
Aftonbladet inifrån
-

Det var i oktober i år som en kvinnlig medieprofil i sociala medier namngav Fredrik Virtanen. Hon anklagade honom för en våldtäkt som ska ha ägt rum 2006. Händelsen polisanmäldes 2011. En förundersökning inleddes, men lades sedan ner då brott inte kunde styrkas.

I samband med MeToo-rörelsen framfördes nya allvarliga anklagelser mot Fredrik Virtanen. Arbetsgivaren, som sett allvarligt på anklagelserna, inledde en internutredning.

– Inget i den nu avslutade internutredningen har visat på händelser i närtid. Vi har från vår sida trots det bedömt att det blir svårt för honom att fortsätta att verka som journalist på Aftonbladet på grund av nyhetsrapporteringen gällande honom i samband med MeToo. Därför har Fredrik Virtanen efter samtal med oss valt att avsluta sin anställning, säger Aftonbladets stabschef Magnus Ringman.

– Det här kom i och för sig plötsligt. Men det var dags. Jag har haft underbara år på tidningen. Aftonbladet finns för alltid i mitt hjärta, men nu känns det finemang att titta friskt framåt, säger Fredrik Virtanen.

Följ ämnen i artikeln