Amanda har Sveriges kanske fulaste gran: Blir inte värre än så här

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Det går nästan inte ens att kalla den för en gran.

Amanda Ranebo har alltid drömt om en klassisk Disneygran – just därför ger hennes föräldrar henne den fulaste granen de kan hitta.

– I år tror jag att vi har nått botten. Värre än så här kan det inte bli, säger hon.

Gängliga grenar sträcker sig åt alla möjliga håll hemma hos Amanda Ranebo, 31, på Värmdö i Stockholm. Vad som är upp och ner är svårt att se.

– Den är stor, otroligt bred, väldigt otymplig. Vi måste klättra över den för att ta oss till toaletten, soffan eller över huvud taget ta oss runt i huset, säger hon.

Amanda har alltid drömt om en äkta Disneygran, likt den Piff och Puff klär i Kalle Anka på jul. Men fastän hennes bonusfar äger hundratals hektar barrskog har drömmen aldrig varit i närheten av att besannas.

– Det började som ett skämt, eftersom mina föräldrar aldrig lyckades uppfylla mina önskningar. Så det här är resultatet. De har gett upp, säger Amanda.

Amanda Ranebo har alltid drömt om en klassisk Disneygran.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Amanda Ranebo har alltid drömt om en klassisk Disneygran.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Sveriges kanske fulaste julgran finns på Värmdö.

När Amanda tjatat om sin drömgran har hennes bonuspappa börjat predika om ”alla granars lika värde” och att även fula granar vill få chansen att bli en julgran.

Hoppas på nästa år

Om inte Amanda traditionsenligt hade placerat en stjärna på en av de spindelbensliknande grenarna hade det varit svårt att hitta granens topp. Med hjälp av vackra kulor och andra dekorationer verkar Amanda ändå ha gjort sitt bästa för att skapa den där magiskt vackra julkänslan.

– Mina föräldrar förstår inte vad en Disneygran är, så där har jag gett upp. Men någon gång kanske granen har en bottensida och en tydlig topp. Det vore trevligt, säger Amanda.

Trots åratal av besvikelser när julgranen levereras är Amanda Ranebo nämligen hoppfull. Nästa år tror hon att det blir bättre än den här. För inte kan väl föräldrarna hitta en fulare gran i skogen?

– Jag tror att vi har nått botten. Värre än så här kan det inte bli. Efter det här kanske de ger upp på att ge mig en ful jul, den kanske blir mer granformad nästa år, säger hon.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Gängliga grenar sträcker sig åt alla möjliga håll hemma hos Amanda Ranebo, 31, på Värmdö i Stockholm.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Även fula granar vill få chansen att bli en julgran.
Publicerad: