Två döda efter att bil hamnade i vattnet

Publicerad 2023-12-01

Två män har hittats döda i en bil i industrihamnen i Malmö.

Polisen vet inte hur bilen hamnat i vattnet och har inlett en förundersökning.

– Innan vi är säkra på vad som hänt kan vi inte utesluta något, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisen.

Larmet kom in till polisen strax före klockan 18 under torsdagskvällen. En bil hade hamnat i vattnet. Platsen spärrades av och räddningstjänsten påbörjade dykningar.

– Då hittade vi två avlidna personer, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisen.

Under natten meddelade polisen att de två döda är män mellan 25 och 30 år och att de hittades i bilen. Anhöriga är underrättade.

Utreddes först som mord

Polisen utredde först händelsen som mord men skrev att det kan komma att ”ändras beroende på vad som framkommer i utredningen”.

– Innan vi är säkra på vad som hänt kan vi inte utesluta något, säger Magnus Lefèvre.

I nuläget finns det ingen misstänkt och man vet inte hur bilen hamnade i vattnet.

– Vi har en del utredningsåtgärder kvar innan vi kan klargöra helt vad det är som inträffat, säger Magnus Lefèvre.

Bland annat ska man gå igenom på filmmaterial och genomföra en teknisk undersökning. På fredagsmorgonen säger presstalespersonen Katarina Rusin:

– Det kommer att genomföras en rättsmedicinsk undersökning av de avlidna.

Finns det tecken på att de mördats?

– Vi utreder huruvida det rör sig om en olycka eller inte. Mordrubriceringen är en rutin vi har för att kunna utreda dödsfall, säger Rusin.

Vid 09.40 meddelade polisen att rubriceringen för ärendet ändras till vållande till annans död, då det inte finns något som tyder på att det rör sig om ett ett mord.

– Det är en del av vår förundersökning som lett till att vi ändrat rubriceringen och det har vi varit öppna med tidigt att det kunnat ske, säger presstalesperson Patric Fors.

Omständigheterna kommer fortsatt att utredas och det finns i nuläget ingen ytterligare information som polisen kan lämna ut.

Men enligt uppgifter till TV4 Nyheterna är polisens teori, efter att ha analyserat övervakningsfilmer, att det är en buskörning som ligger bakom dödsolyckan.

Följ ämnen i artikeln