Ingen gripen efter Linköpingsmord

Anna Grönberg/TT

Uppdaterad 2021-08-28 | Publicerad 2021-08-26

Ingen person har ännu gripits efter att en man sköts ihjäl i Linköping under onsdagen. Arkivbild.

Ingen person har ännu gripits efter att en man sköts ihjäl i Linköping på onsdagen.

– Bilden börjar framtona lite, men vi har inte nått fram till något frihetsberövande, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst.

Det var en man i 30-årsåldern som sköts ihjäl på en restaurang i Skäggetorps centrum i Linköping under onsdagseftermiddagen.

En mordutredning inleddes efter händelsen, som bevittnades av många personer. Ett antal förhör har också genomförts, och polisen hoppas kunna komma med mer information under fredagen.

I nuläget vill man heller inte närmare gå in på en möjlig motivbild.

– Även om vi kanske har hypoteser, så är det så tidigt i utredningen att det skulle kunna vara förödande att ha en bestämd uppfattning om motivet, säger Thomas Agnevik.

Under torsdagen har polisen arbetat trygghetsskapande på plats i Skäggetorp och i centrala Linköping.

– Många kommer fram och pratar med oss och vi har en del väldigt intressanta vittnesuppgifter. Och vi behöver allmänhetens hjälp med tips, säger Thomas Agnevik.

Det pågår sedan länge konflikter mellan kriminella gäng i Linköping. En av teorierna är att dådet är en hämnd för tidigare mord i området. I maj sköts en 20-årig man till döds och den 5 augusti sköts en 16-åring ihjäl medan en 15-åring skottskadades.