Johans toaknipa på tåget gör succé hos Skånetrafiken

Publicerad 2015-07-15

Johan Nihlgränd, 27, hamnade i knipa på tågtoaletten och skrev ett hyllat inlägg på Skånetrafikens facebooksida.

– Jag blev lite paff för jag trodde inte att de skulle ta det på allvar. Men som tur var så löste sig situationen, säger han till Aftonbladet.

Johan Nihlgränd hamnade i toaknipa på tåget på väg hem till Halmstad från Köpenhamn. Mitt under pågående toalettbesök upptäckte han nämligen att det saknades papper.

Så han skrev ett inlägg på Skånetrafikens facebooksida:

"Hej Skånetrafiken! Jag sitter på toaletten i vagn 12 på väg från Köpenhamn till Halmstad. Här finns varken toalettpapper eller handtorkspapper, hur löser vi detta?"

– Jag skrev mest för skojs skull, jag trodde inte att de skulle svara, säger han till Aftonbladet.

Han trodde fel.

Skånetrafikens svar

Kort därefter, medan Johan fortfarande satt kvar på toaletten, kom ett svar från Skånetrafiken:

"Det är aldrig en trevlig sits att hamna i. Är du kvar på tåget än?"

Johan svarade att han löst problemet men att det kanske fanns mindre uppfinningsrika personer ombord som skulle komma att behöva hjälp.

Varpå Skånetrafiken återigen svarar:

"Beklagar verkligen att du fick lösa detta på egen hand, Johan. Om du inte redan påtalat avsaknaden av toalettpapper för någon av tågvärdarna kontaktar vi dem. Vi kan inte utgå ifrån att alla besitter samma MacGyver-artade kvalitéer. Återigen ledsen över att hjälpen inte kom tidigare. Önskar dig en trevlig kväll".

Uppskattat inlägg

Johans inlägg har på mindre än ett dygn gillats av omkring 1 800 personer. Och svaret från Skånetrafiken av 500.

– Jag blev lite paff för jag trodde inte att de skulle ta det på allvar. Men som tur var så löste sig situationen eftersom jag hade varit lite förkyld och hade en näsduk i bakfickan, säger Johan till Aftonbladet.

Vad har du fått för reaktioner på inlägget?

– 99 procent tycker att det är kul men sedan finns det ju alltid någon som tycker att jag borde tänkt på det innan. Och det köper jag ju. Men det ska ju alltid finnas papper.

Johan tror att inlägget gillats av så många eftersom han skrev det lite passivt aggressivt. Och det lär ju finnas fler som hamnat i samma sits.

– Men jag löste det ju lite som han på Skånetrafiken skrev, som MacGyver.

Följ ämnen i artikeln