Tiotals döda i kraftiga oväder

Publicerad 2015-05-26

Minst 18 personer har dött till följd av de stormar och skyfall som skapat stor förödelse i området kring mexikanska gulfen.

Alyssa Ramirez var på väg hem från skolbalen när översvämningarna tog tag i hennes bil. Hennes döda kropp hittades igår.

– Det gick för fort, säger fastern Roberta Ramirez.

Här är de dödligaste tornadorna i USA:s historia
Hundratals raserade hem, bilar som slitits i stycken och människor som letar efter anhöriga som saknas.

Under måndagen drog en tornado fram i den mexikanska staden Ciudad Acuna, nära gränsen till Texas.

Enligt officiella rapporter har minst 13 personer, varav tre barn, omkommit i ovädret. De flesta av dem befann sig utomhus när ovädret drog fram över staden, och hann inte undan den våldsamma tromben.

– Det är bilar uppe på hus, det är döda som ligger på gatan, det är totalt kaos, säger Maria del Rosario Ramirez till den mexikanska tidningen La Jornada, enligt BBC.

"Stormarna har varit obarmhärtiga"

På andra sidan gränsen, i den amerikanska delstaten Texas, tampas tusentals boende med en annan form av oväder.

De kraftiga skyfallen har lett till översvämning i floden Blanco. 2 000 människor har fått lämna sina vattenfyllda hem och fem personer har bekräftats döda. Även Texas har råkat ut för tromber och hårda stormar.

– De har varit obarmhärtiga. De har varit tsunamiliknande i styrkor, säger Texas guvernör Greg Abbott till nyhetsbyrån AP.

Fastnade i vattenmassorna på väg hem från bal

Alyssa Ramirez, 18, hamnade mitt i översvämningarna när hon var på väg hem från skolbalen i staden Devine i Texas.

Bara några kilometer från hemmet fastnade hennes bil i vattenmassorna och drevs bort. Hennes döda kropp hittades igår måndag.

– Hon gjorde allt rätt. Hon ringde sin pappa, hon ringde larmcentralen, men krafterna var för starka och det gick för fort, säger fastern Roberta Ramirez till en lokal radiostation, enligt NBC News.

De jagar dödliga stormar