Njut av solen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-04

På söndag kommer regnet – och stannar i flera dagar

Ta fram solstolen och bikinin och parkera dig utomhus.

Redan på söndag får du ta fram paraplyet igen.

Och sen stannar det ostadiga vädret kvar – i flera dagar.

För dig som har semester är det bara att gratulera. Fredagen bjuder på mycket sol och temperaturer runt 20-25 grader även om eftermiddagen bjuder på en del stackmoln och lokala regnskurar.

För dig som sparat semestern till nästa vecka är det tyvärr tråkiga besked. Redan på söndag kommer det ostadiga vädret tillbaka och det stannar i flera dagar.

Varmt och soligt

Fredagen och lördagen bjuder på mycket sol och temperaturer mellan 20-25 grader. Det blir en del lokala regn- och åskskurar framförallt i Götaland och södra norrland. Men det är trots det övervägande sol i hela landet.

I norrbotten får man räkna med något svalare temperatur runt 15-20 grader men soligt.

Om man är på jakt efter riktig sommarväme är västkusten det bästa tipset här kan det bli över 25 grader varmt under fredagen och lördagen berättar Lisa Frost meteorolog på SMHI.

Regnet kommer tillbaka

Men efter lördagens grillning får man komma ihåg att ställa in utemöblerna och grillen för på natten drar häftiga regnskurar in över landet.

- Regnet drar under natten fram över svealand och norrland och drar på morgontimmarna söderut mot götaland, säger Lisa Frost.

Det ostadiga vädret stannar sedan kvar under hela söndagen och en bra bit in i nästa vecka.

- Söndagen bjuder på regn, åska och man får räkna med en temperatur runt 10 grader, säger Lisa Frost.

Även om det kan kännas som att vi har en ovanligt dålig sommar berättar Lisa Frost att den än så länge är ganska normal.

- Det är ingen ovanligt dålig sommar. Det är helt normalt att det växlar mellan sol och regn under juli, säger Lisa Frost.

Väder |
Aftonbladet