Eskilstuna

Filmad polis slog och släpade – brottsutreds

Av: 

TT

En polis i Eskilstuna utreds för ofredande i samband med ett ingripande. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

NYHETER

En polis i Eskilstuna misstänks för ofredande i samband med ett ingripande i början av december, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning mot polisen efter det att videoklipp från polisingripandet publicerades av tidningen i förra veckan.

På en film syns hur en polis slår en person som ligger på marken och sedan släpar personen i fötterna med ansiktet mot marken. En annan video från händelsen visar hur polisen trycker in nävar med snö under personens jacka.

– Det är ingen hemlighet att vi har tagit del av visst material som legat ute på nätet. Jag har inlett en förundersökning och den gäller i första hand ofredande. Nu behöver vi granska bevisningen innan vi bedömer om det kan finnas andra misstänkta brott. När det gäller beteendet man kan se i filmen är det enligt min bedömning åtminstone ett ofredande i startläget, alternativt ett tjänstefel, säger Henrik Rasmusson, åklagare och förundersökningsledare, till tidningen.

Förra veckan meddelades att den berörda polisen hade tagits ur yttre tjänst och att man utredde händelsen internt.

Ingripandet gjordes efter att polisen fått larm om ett bråk mellan en man och en kvinna. Mannen greps misstänkt för våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Kvinnan greps misstänkt för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Österrike i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Film avslöjar: Polis slår och släpar man i snön

ÄMNEN I ARTIKELN

Eskilstuna

Särskilda åklagarkammaren

Polisen (myndighet)