Man begärd häktad för attack mot poliser

TT

Publicerad 2024-01-10

En polis blev livshotande skadad i en attack med ett vasst föremål på söndagen. Ytterligare en fick skador i handen. Arkivbild.

En man som angrep och skadade två poliser i Huskvarna i Jönköping i söndags begärs häktad. Han misstänks för bland annat två fall av mordförsök.

Poliserna skulle omhänderta den utåtagerande mannen när han gick till attack med ett stickvapen. Den ena polisen, en man i 30-årsåldern, fick livshotande skador.

Den våldsamme mannen kunde gripas först efter att den andre polisen skjutit honom i benet. Men i tumultet blev den polisen själv skadad i handen av ett vasst föremål. Det framgår i en anmälan till Arbetsmiljöverket, som P4 Jönköping tagit del av.

Både den svårt skadade polisen och den misstänkte gärningsmannen befinner sig fortfarande på sjukhus, enligt Åklagarmyndigheten. Den andre polisen är lindrigt skadad.

”En av poliserna blev mycket allvarligt skadad, men hans tillstånd är numera stabilt och vi har därför kunnat förhöra honom”, säger kammaråklagare Emma Harrius i ett pressmeddelande.

Även den misstänkte har förhörts. Mannen förnekar brott. Han är begärd häktad misstänkt för två försök till mord och två fall av grovt våld mot tjänsteman. Dessutom är han misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

”Det fanns tidigare en misstanke om grovt vapenbrott, men den är nedlagd eftersom undersökningar har visat att det var fråga om en replika”, säger Emma Harrius.

Häktningsförhandlingen hålls på torsdagsförmiddagen i Jönköpings tingsrätt.

Följ ämnen i artikeln