Postnord glömde julkorten i ett år

Uppdaterad 2017-12-18 | Publicerad 2017-12-15

Turid skickar julkort varje år, men förra året reagerade hon på att ingen skrev och tackade för julhälsningen.
I år visade sig att Postnord skickat ut korten lagom till denna jul istället.
– Det blir dubbla kort i år, säger Turid van der Gronden.

Turid van der Gronden, från Ljungskile, skickar julkort till sina nära och kära varje år. Förra året reagerade hon på att inte en enda person återkopplade och tackade för julhälsningen, men har inte tänkt på det mer sen dess.

Fick förra årets julkort

Till hennes stora förvåning fick hon under gårdagen ett meddelande från sin systerdotter som skrev och tackade för julkortet. Det underliga var att Turid inte har skickat årets julkort än.

– Det kan inte stämma, sa jag. De ligger här och ska postas imorgon, fredag, berättar hon.

Systerdottern tog en bild på julkortet och skickade över till Turid på Facebook, som insåg att det var förra årets motiv på kortet. Dessutom stod det 2016 på frimärket, men på poststämpeln var daterad 2017.

Därefter skrev fler vänner och tackade för julkortet.

– Det är ju helt fantastiskt att de har sparat på de här paketen tills i år, tycker Turid.

Turid hade lagt alla kort i Postnords särskilda julkortspåse och postade alla korten dagen innan sista datumet för att de skulle komma fram i tid och så nära julafton som möjligt. Men det verkar som att korten blivit liggande någonstans i postens lokaler istället.

– Någon kanske tänkte att oj, här har vi glömt och skicka ut men vi sparar dem till nästa år så kan inte någon märker det, säger Turid.

”Ett gott skratt”

Turid minns inte exakt vilka hon skickade till förra året, men misstänker att det blev flera som får dubbla kort i år.

– Det blir ett gott skratt på dom som får förra årets kort nu, säger hon.

Postnord har särskilda rutiner för hur julkorten hanteras och alla kort sorteras för hand, men det går inte att svara på hur det här har gått till.

– Brev med vanliga frimärken är inte spårbara på det sättet så man kan inte veta vad som har hänt, utan då blir det spekulationer. Det ska inte kunna hända och det ska inte få upprepas, säger Postnords pressekreterare Maria Ibsén.

Följ ämnen i artikeln