Familjens duschvägg exploderade

Publicerad 2016-04-01

”Plötsligt hörde jag en jäkla smäll”

Familjen hade gått och lagt sig och Sami, 33, satt i vardagsrummet och tittade på tv när en rejäl smäll hördes inifrån badrummet.

Det visade sig att duschväggen av glas plötsligt exploderat.

– Det var väldigt obehagligt, säger Sami till Aftonbladet.

Händelsen inträffade strax efter 23.30 på torsdagskvällen, när Sami, 33, satt nedsjunken i vardagsrumsoffan i lägenheten i södra Stockholm.

– Jag satt och tittade på tv och min fru och min nyfödda son låg och sov. Helt plötsligt hörde jag en jäkla smäll. Först trodde jag att någon slängt in en sten i lägenheten och krossat en fönsterruta. Det lät verkligen ordentligt, säger han.

Det var först när Sami öppnade badrumsdörren och överblickade förödelsen på det svarta kakelgolvet som han insåg vad som hänt.

– Det låg massor av runda, ganska tjocka glasbitar över hela golvet. Det var väldigt obehagligt. Som tur var låg min familj och sov så ingen var i badrummet när det hände.

”Får inte hända”

Duschväggen, av märket Hafa, installerades förra året i samband med ett stambyte. Sami säger att de fram tills nu inte märkt några fel på den.

– Den är ungefär ett år, ett och ett halvt år gammal, och det har inte funnits några sprickor, ingenting.

Även om incidenten har skakat om honom är Sami just nu mest upprörd över att något som detta kan inträffa.

– Det enda jag tänker är att det inte får hända. Man måste kunna känna sig säker och inte behöva vara rädd för en olycka. Det måste vara säkrare än så här, befinner man sig i duschen kan man ju få allvarliga skador och glassplitter i ögonen.

Under torsdagen var Sami i kontakt med Hafa, uppger han.

– De bad om ursäkt för det som hade inträffat och kommer att ersätta mig med en ny duschvägg, säger han.

Aftonbladet har sökt Hafa.

Följ ämnen i artikeln