Sex av nio mordmisstänkta ungdomar släpps

Uppdaterad 2015-09-24 | Publicerad 2015-09-20

Nio ungdomar anhölls misstänkta för att ha mördat en 18-åring i Söderhamn.

Nu har sex av dem släppts.

– Åklagaren har gjort bedömningen att det inte försvårar den fortsatta utredningen att släppa dem, säger Mikael Hedström, presstalesman vid polisen i Gävleborg, till TT.

Han kan inte svara på om de fortfarande är misstänkta eller vad de misstänkta sagt i förhör.

Mordet inträffade natten mot lördag i närheten av en gymnasiefest i Söderhamn. En 18-åring dog och en 17-åring skadades.

Under natten medtogs nio ungdomar för förhör och under lördagen anhölls de misstänkta för mord och mordförsök. De anhållna är mellan 15 och 20 år gamla.

Under söndagen har tre av ungdomarna släppts.

– Man har bedömt att de inte längre kan försvåra eller skada utredningen, säger Mikael Hedström vid Gävleborgspolisen till Aftonbladet.

Han berättar att de under söndagen framkommit nya uppgifter och att utredningen går framåt, vilket möjliggjort att släppa ungdomarna.

– Vår bild har klarnat, säger Mikael Hedström.

– Vi har fått jättebrauppgifter från vittnen under dagen och vi bedömer att det varit mycket folk i rörelsen i området som vi fortfarande inte har hört.

Mikael Hedström säger att de vill komma i kontakt med så många som möjligt som rört sig i området och att de därför är fortsatt försiktiga med att gå ut med uppgifter kring händelseförloppet.

– Det är viktig att vi får höra spontana vittnesmål, säger han.