Här lurar trion till sig 50 000 med fult trick

Uppdaterad 2014-10-26 | Publicerad 2014-10-24

Får kassörskan att titta åt annat håll – tömmer kassaskåpet

Trion går in på Rasta i Brålanda och ser vid första anblicken inte ut att ha med varandra att göra. Men det hela är egentligen ett slugt trick, och man får med sig 50 000 kronor.

– Hjälp oss att identifiera de här killarna, säger polisen.

Det var i söndags som tre män kom in strax efter varandra på restaurangen Rasta i Brålanda utanför Göteborg. Två av männen började prata med kassörskan och fick hennes uppmärksamhet.

Tog 50 000 kronor

Samtidigt smet den tredje in på lagret och öppnade snabbt ett stort kassaskåp som innehöll 50 000 kronor. Pengarna stoppade han innanför skjortan och stack ut ur butiken. Allt var över på bara några minuter.

Polisen behöver hjälp

De tre männen hoppade in i en gemensam bil och lämnade platsen. Polisen vill nu ha allmänhetens hjälp med att få reda på vilka de här männen är.

– Om du känner igen männen eller har uppgifter om bilen som till exempel registreringsnummer så vill vi gärna att du kontaktar oss, säger Thomas Fuxborg på Göteborgspolisen.

Fotnot: I en tidigare version av den här texten fanns ett tv-inslag där de misstänkta gärningsmännens ansikten syntes. Männen är nu identifierade.