Polisen om kidnappningen: ”Planerades under lång tid”

Uppdaterad 2019-08-28 | Publicerad 2019-03-01

Det finns uppslag som tyder på att kidnappningen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen var planerad sedan länge.

– Vi kan bekräfta att polisen hittat spår som tyder på att kidnappning var planerad, det skriver polisdistrikt Öst i ett mejl till NRK.

31 oktober i fjol försvann miljardärsfrun, Elisabeth Falkevik Hagen, och sedan dess är det ingen som har hört från henne. Under torsdagen höll polisen en presskonferens, man sa att sökarbetet fortfarande pågår i samma takt som tidigare men man kan inte utesluta frågan om miljardärsfrun var vid liv.

Under fredagen skrev NRK att de hade uppgifter om att polisen har upptäckt flera spår som tyder på att kidnappningen planerats långt i förväg.

Polisen ska fått information om vem eller vilka det är som kan ha läst artikeln i Dagens Næringsliv, där man skrev om hennes man Tom Hagens förmögenhet. Genom att se vilka det är som har läst artikeln hoppas kunna identifiera gärningsmännen.

Det som är känt sedan tidigare är att kidnapparna har skapat ett konto för kryptovaluta, strax efter artikeln med Tom Hagen publicerades. Polisen söker även två män som ska ha setts ett par timmar före Anne-Elisabeths Hagens försvinnande i närheten av parets bostad utrustade med kamera och teleobjektiv. Dessa män som finns på en film är ännu inte identifierade.

De misstänkta kidnapparna begärde inledningsvis nio miljoner euro i kryptovaluta, motsvarande ungefär 92 miljoner kronor. Något som Tom Hagen uppmanats av polis att inte betala.

Följ ämnen i artikeln